Ms actuacions per a la renovaci d’una de les principals canonades de distribuci d’aigua que abasteix la ciutat


Data de publicaci: 6/3/2009
La renovaci de 450 ml del tram que ve des de les Basses, passant per l’avinguda Rovira Roure, fins a la plaa Ricard Vies, provocar restriccions del trnsit al Passeig de Ronda, a l’alada de l’Av. Rovira Roure i carrer Enric Granados

URBANISME I HABITATGEPlnol de l'actuaci (98,1 KB)


En el marc de la renovaci que est duent a terme l’Ajuntament de Lleida de la canonada principal d’aigua potable de Lleida, que ve des de l’estaci de tractament de les Basses, passant per l’avinguda Rovira Roure, fins a la plaa Ricard Vies, es fa necessari d'executar un creuament de la calada del Passeig de Ronda, a l’alada de l’Av. Rovira Roure i carrer Enric Granados.

Amb l’objectiu de minimitzar les molsties a la ciutat, les obres s’iniciaran el dissabte dia 7 a partir de les 15:00, i es perllongaran de forma ininterrompuda al llarg de la nit i de tot el diumenge dia 8. Ats que els treballs nocturns es fan inevitables, es coordinaran els treballs de demolici i excavaci (els ms molestos a nivell acstic) perqu es facin en hores dirnes, i aix minimitzar les molsties nocturnes a conseqncia de les obres.

En aquest sentit, per a executar aquesta rasa, amb el mnim de molsties possibles, i per tal de garantir la seguretat de vianants, trnsit rodat i del personal de les obres, es desviar el trnsit dels vehicles procedents de la plaa Europa a l’alada del carrer Humbert Torres, des d’on es podr accedir a l’avinguda Onze de Setembre fins Rovira Roure, en qu es podran incorporar de nou al Passeig de Ronda.

Aix, ats que la rasa s’executar en dues meitats, el trnsit que circula per Passeig de Ronda en direcci a Plaa Europa es mantindr en tot moment per passeig de Ronda, habilitant els carrils del sentit contrari quan sigui necessari per a mantenir-ne la circulaci oberta. En horari nocturn, a partir de les 22:30 i fins les 7:00, el tall del trnsit ser total, i els vehicles que circulin en direcci a la plaa Europa es desviaran per Rovira Roure - Onze de Setembre fins plaa Europa.

Com a conseqncia dels desviaments del trnsit es veuran afectades les segents lnies d’autobs :

- Dissabte 7 de mar : L10. anul•laci de la parada Ermengol VI

- Diumenge 8 de mar: L10. anul•laci de la parada Ermengol VI
L2 i L9. anul•laci de la parada Enric Granados

Aquesta canonada ha estat renovada al llarg dels anys en diferents trams a mesura que s'executaven obres d'urbanitzaci i millora a l’avinguda Rovira Roure, i noms quedava per renovar el tram comprs entre el Passeig de Ronda i Prat de la Riba. A fi i efecte d’evitar noves avaries i trancaments a la xarxa principal, la Paeria renova l’ltim tram que quedava per executar, ja que els assajos fets a partir de les diverses trenques aconsellaven renovar aquesta canonada, ja que era molt antiga.

L'obra es desenvolupa en dues fases. Una primera fase d'instal•laci de vlvules sobre la canonada antiga per a poder regular els talls de subministrament en els moments de connexi i, d’aquesta manera, reduir al mxim el nombre d'afectats pels talls de subministrament. Aquesta fase fou executada el mes de desembre del 2008 de forma coordinada amb les obres de desviament de serveis de la plaa Ricard Vies. La segona fase, que s’est executant actualment, consta de l'obertura de rases per a la instal•laci de la nova canonada i la seva posada en marxa.

La renovaci comprn la instal•laci de 450 ml de canonada de fosa dctil, amb les corresponents vlvules, connexions i accessoris per a poder posar-la en servei i connectar-la a la xarxa.

Es preveu que les obres d'obertura de rases finalitzin durant el mes de mar, i la canonada pugui entrar en funcionament al mes d'abril. El pressupost s de 790.919,54.-€ i l'empresa encarregada de les obres s Aiges de Lleida.Font La Paeria