Tamb saprovar el Pla de Millora de lEstaci


URBANISME, MEDI AMBIENT, MOBILITAT I SEGURETAT


Plnol de la passarella


Plnol de les carreteres N-II i LL-11

La Comissi Informativa dUrbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Seguretat debatr el proper dilluns el projecte i linici de licitaci de la nova passarella peatonal de Repblica del Paraguai i la construcci de tres rotondes a lantiga N-II amb un pressupost de 6,1 milions deuros i un termini dexecuci de 18 mesos. Tamb debatr el projecte de millora, arranjaments i repavimentacions dels trams urbans de la N-II i la LL-11 al terme municipal de Lleida, traspassats pel Ministeri de Foment a la Paeria, amb un pressupost de gaireb 1,3 milions deuros i un termini dexecuci d11 mesos. Est previst que aquests dos projectes saprovin al proper ple municipal.

La nova passarella unir el carrer Alcalde Areny, davant del carrer Repblica Paraguai, amb el campus de Cappont. El projecte preveu una passarella de formig de 163 metres de longitud, 5 metres damplada i una superfcie total de 1.170 m2, amb paviment daglomerat asfltic negre. A ms, del cos central del viaducte sortir un bra complementari metllic de 2,70 metres damplada i amb el paviment de fibroplstic traslcid que connectar amb la canalitzaci a laltura del carrer Jaume II. A ms, hi haur unes rampes daccs des daquest bra fins al carrer i fins a la mateixa canalitzaci. Tamb, un tram petit de la passarella, en concret una franja de 22 metres de llarg i quatre centmetres dample, ser de vidre transparent, de manera que al caminar es podr veure el riu. En aquest sentit, a laccs des dAlcalde Areny hi haur una marquesina de benvinguda i a laltra banda, a Jaume II, shabilitar una plataforma per a vianants elevada. A ms, comptar amb mobiliari i enllumenat de disseny, especialment a les baranes

El mateix projecte preveu la construcci de tres rotondes a lantiga N-II en punts amb una elevada intensitat de trnsit, amb lobjectiu de convertir-la en una via urbana. En concret les rotondes subicaran: una, a lencreuament de lantiga N-II amb lavinguda Miquel Batllori (on est el centre comercial Agust Mestre); la segona, al carrer Cs-Gayon, que comportar tamb lampliaci de dos metres duna de les voreres; i la tercera es construir a laccs al cam de Rufea des de la N-II, que servir daccs a lHorta, on tamb es construir una vorera en un marge i lampliaci de laltre.

La Comissi dUrbanisme tamb debatr el projecte de millora dels trams urbans de la xarxa de carreteres de lEstat al terme municipal de Lleida des que es va fer efectiu el trasps a la Paeria per part del Ministeri de Foment. El projecte contempla la millora de tres trams de la N-II que passen per la ciutat de Lleida. En concret sn, el tram que va des del lmit amb Alcarrs fins a la intersecci amb la N-230, el tram des de la intersecci amb la N-230 fins a la LL-11 i el tercer el tram que comprn laccs a la Caparrella.

Les actuacions previstes que shan de realitzar sn la millora del paviment i la renovaci del ferm, aix com la renovaci de les voreres i la senyalitzaci. Tamb est prevista la millora del sistema denllumenat existent, ja que es reposaran totes les faroles que sigui convenient i tamb es posaran lluminries noves i la installaci de semfors.

Aprovaci Pla de Millora Urbana de lEstaci

El pla de millora urbana es previst que saprovi provisionalment en el proper ple de lAjuntament daquest mes doctubre. Lmbit del pla de lestaci t una superfcie de gaireb 14 hectrees de superfcie i un sostre de 150.643 m2 i suposar una nova centralitat a la ciutat amb edificacions singulars de referncia. En aquest mbit sestableix uns nous aprofitaments urbanstics incrementant ls residencial del conjunt de lmbit, en proporci a la nova generaci despai pblic que saconsegueix amb el nou cobriment de les vies fins a lestaci que es transformar en un parc de 18.000 m2. En aquest sentit sincrementa ledificabilitat amb un mxim de 681 habitatges (davant dels 472 que hi havia amb lanterior Pla Especial de lEstaci del 2003), dels quals un 41% (280) seran dhabitatge protegit en les seves diverses modalitats. Tanmateix, el pla de millora urbana tamb contempla gaireb un 35% despais lliures, davant del 21,9% que hi havia en lanterior Pla de lEstaci, i gaireb un 8 per cent dequipaments en relaci al 3 per cent de lanterior pla especial. Aix mateix, sincrementen les places daparcament i hi haur un total de 3.000 places.

La nova ordenaci aposta per una elevada proporci dusos terciaris, doficines i de comer (aquest ltim incorporant a ms la modalitat de centre comercial que preveu el PTSEC de 17.000 m2). s a dir, una mixtura dusos per garantir la vitalitat i funcionalitat de lmbit i es garanteix laccs al nou parc de 18.000 m2 amb rampes i vies daccs tant des de la plaa Ramon Berenguer IV i Prncep de Viana com des de Roger de Llria.


Font