LAjuntament de Lleida licita en un sol mes obres per valor de ms de 22 milions deuros

URBANISME I HABITATGERos explica que "el desenvolupament d'obra pblica s un element essencial per a generar ocupaci i activitat" (ARXIU DE VEU1) (216,8 KB)

"22 milions d'euros d'inversi suposen un esfor inversor per part de la Paeria". ngel Ros (ARXIU DE VEU2) (1 MB)


La Paeria assoleix aquest mes doctubre una xifra rcord de licitacions dobres pbliques amb importants projectes que sumen ms de 22 milions deuros. Les ms destacades sn les tres noves rotondes de la N-II, la passarella de Repblica del Paraguai; els nous collector daiges residuals de lentorn del Noguerola i de tot el tur de Gardeny; la construcci de pisos dHPO a Ciutat Jard i diverses actuacions dins dels Plans de Barris de la Mariola i el Centre Histric (la ludoteca i centre materno infantil de la Mariola, la ciberaula del xalet rosa de la Rambla de la Merc i la reurbanitzaci de set carrers del Centre Histric). Lluitar contra la crisi econmica tamb s un objectiu important de lequip de govern i desenvolupar i invertir en obra pblica s un element essencial per a generar ocupaci i activitat, ha destacat lalcalde de Lleida. (ARXIU DE VEU 1).

En concret, durant el mes doctubre lAjuntament ha tret a concurs les tres noves rotondes de la N-II i la tercera passarella peatonal sobre el riu Segre, la passarella de Repblica del Paraguai, per un valor de 6,1 milions deuros. Tamb shan aprovat els concursos pblics per executar els collectors daiges residuals de lentorn del Noguerola (que ha de permetre acabar amb els abocaments incontrolats al riu Noguerola) i de Gardeny per un import de 6 milions deuros ms; aix com dos contractes de manteniment i millora dels trams urbans de la N-230 i la N-240 per 628.797 euros i de la N-II i la L-11 per 1,3 milions deuros. I finalment, tamb shan aprovat projectes de renovaci daigua potable i clavegueram a Ricard Vies, Rovira Roure i la plaa Cervantes per un import total de1,9 milions deuros.

La Paeria continua amb la poltica de promoci de vivenda social a totes les zones de la ciutat amb la licitaci en aquest cas, a travs de lEmpresa Municipal dUrbanisme, duna promoci duna trentena de pisos de protecci oficial a Ciutat Jard (SUR 2) per un import de 3,9 milions deuros. El Pla de barris mant aix mateix el nivell dexecuci amb la licitaci durant aquest mes dequipaments i serveis per un valor de 2,1 milions deuros. Un conjunt dactuacions determinant per al desenvolupament de la ciutat que suposa un destacable esfor inversor per part de la Paeria: Una xifra de 22 milions deuros dinversi de licitaci en un sol mes s important i representa un esfor inversor en un perode de crisi econmica en qu es clau millorar i assegurar locupaci dels lleidatans i lleidatanes, ha explicat lalcalde (ARXIU DE VEU 2). El ritme mantingut dinversi i obres mostra la bona gesti dels ingressos daltres administracions (provinents de lestat, els fons de cohesi de la UE, la Generalitat) i dels recursos propis, ha assenyalat tamb el paer en cap.


Urbanisme de cohesi, al servei dels ciutadans

El conjunt dobres licitades durant aquest mes doctubre afavoreixen la cohesi social i tenen com a objectiu millorar els serveis i equipaments de la ciutat, atenent a les demandes dels lleidatans i lleidatanes tant pel que fa a la via pblica com a infraestructures o serveis.

1. Rotondes a la N-II i nova passarella a Repblica del Paraguai
La nova passarella de la Repblica Paraguai tindr163 metres de longitud, 5 metres damplada i una superfcie total de 1.170 m2, amb paviment daglomerat asfltic negre. A laccs des dAlcalde Areny hi haur una marquesina de benvinguda i a laltra banda, a Jaume II, shabilitar una plataforma per a vianants elevada. A ms, comptar amb mobiliari i enllumenat de disseny, especialment a les baranes

El mateix projecte, aprovat en el darrer Ple de lAjuntament, estableix la construcci de tres rotondes a lantiga N-II en punts amb una elevada intensitat de trnsit, amb lobjectiu de convertir-la en una via urbana. En concret les rotondes subicaran: una, a lencreuament de lantiga N-II amb lavinguda Miquel Batllori (on est el centre comercial Agust Mestre); la segona, al carrer Cs-Gayon, que comportar tamb lampliaci de dos metres duna de les voreres; i la tercera es construir a laccs al cam de Rufea des de la N-II, que servir daccs a lHorta, on tamb es construir una vorera en un marge i lampliaci de laltre.

2. Collectors de Noguerola i Gardeny

El projecte t com a objectiu eliminar tots els vessaments incontrolats que encara van a parar al riu Noguerola, i per tant al riu Segre, i que es concentren als barris de Ciutat Jard, Balfia i lentorn de Rambla Ferran/Prncep de Viana amb la construcci dinterceptors i nous col.lectors que recolliran les aiges residuals i les conduiran a la depuradora. En total, aquest projecte contempla la construcci de gaireb 1.500 nous metres de collector des de lOnze de Setembre i fins a la Rambla Ferran, aix com tot un seguit dactuacions per localitzar i interceptar els abocaments incontrolats que es produeixen directament al Noguerola en el seu recorregut ms urb.
LAjuntament tamb ha licitat la millora del sistema de clavegueram a la zona dAvinguda del Segre, dInstituts i Gardeny. El projecte t lobjectiu de solucionar els problemes existents a la xarxa de clavegueram de lavinguda del Segre, aix com projectar lampliaci de la xarxa de la zona dels Instituts i Gardeny, en previsi del desenvolupament urbanstic previst a la zona. El projecte suposa construir dos nous collectors, el de lavinguda del Segre tindr una longitud de 320 metres i el de Gardeny de 600 metres. Aix, permetr recollir totes les aiges residuals i pluvials de la zona dels Instituts i del futur creixement del Parc Tecnolgic i Agroalimentari de Gardeny.


La Paeria tamb ha aprovat el projecte de renovaci de laigua potable i clavegueram a la plaa Cervantes per un import de 505.527,20 , aix com el projecte de renovaci de la xarxa daigua de lavinguda Alcalde Rovira Roure, per un import de 790.919,54 .

3. Pisos socials a Ciutat Jard

LEMU ha licitat la construcci duna trentena de pisos socials a Ciutat Jard per un valor de 3,9 milions deuros.

4. Plans de barris Mariola i Centre Histric

Durant el mes de novembre es licitaran diverses obres dels dos Plans de barris vigents a la ciutat, el de Mariola i el del Centre Histric, per un valor de ms de 2 milions deuros. Al barri antic es reurbanitzaran set carrers: Panera, Parc, Peralta, Universitat, Gramtics i la plaa dels Gramtics, que seran vianalitzats. El carrer Sant Carles tamb es renovar per mantindr el trnsit rodat. En total, lactuaci afecta un espai de ms de 4.200 metres quadrats. En aquest sentit, les obres que es duran a terme permetran la seva reforma total, aix com la millora de les clavegueres i la xarxa de recollida daiges pluvials, la installaci de mobiliari urb, enllumenat pblic, enjardinament i renovaci de les xarxes de serveis.

Tamb est previst convocar el concurs aquest mes de novembre per al Centre Materno Infantil i la ludoteca de la Mariola, amb un pressupost de d.233.806 . Aix mateix, comena el procs aquest mateix mes per a la construcci dun nou edifici pblic als jardins Primer de maig, amb un pressupost de 178.809,39. Lequipament, que se situar on ara hi ha ledifici conegut com a xalet Rosa, tindr usos socials, culturals i ldics. Tamb shi oferir formaci complementria per a infants fora de lhorari escolar.

5. Manteniment de la N-II i LL-11

Tamb es va aprovar pel darrer ple la licitaci el projecte de millora dels trams urbans de la xarxa de carreteres de lEstat que es van traspassar a lAjuntament de Lleida de la N-II i la L-11, per un import total d1,3 milions deuros. En concret, es tracta dels segents trams:
- tram situat des del lmit amb Alcarrs fins a la intersecci amb la N-230
- tram des de la intersecci amb la N-230 fins a la LL-11 i el tercer el tram que comprn laccs a la Caparrella.
El projecte se centra en la millora del paviment i la renovaci del ferm, aix com en la renovaci de les voreres i la senyalitzaci. Tamb est prevista la millora del sistema denllumenat existent i la installaci de semfors.

6. Renovaci daigua i clavegueram a Ricard Vies, Rovira Roure i plaa Cervantes

Tots tres projectes, que permetran la millora de la xarxa de la zona Alta de la ciutat, tenen un import global d1,9 milions deuros.

7. Manteniment N-230 i N-240

Entre les actuacions licitades aquest darrer mes tamb sinclou tamb el manteniment de dues de les artries principals dentrada i sortida de la ciutat. LAjuntament ha licitat el primer projecte de millora dels trams urbans de la xarxa de carreteres de lEstat al terme municipal de Lleida des que es va fer efectiu el trasps a la Paeria per part del Ministeri de Foment. En concret, es tracta de la N-230 (entre el carrer Cs-Gayon fins a lenlla amb lA-2), N-240 (entre el carrer Rovira Roure fins a lenlla amb lA-2), N-240a (des de linici en la glorieta de la N-240 fins a la intersecci amb la N-IIa) i N-240b (pont de Pardinyes) amb un pressupost de licitaci 628.797,80 i un termini d11 mesos. Les actuacions previstes sn la millora del paviment i la reposici del ferm, aix com la construcci de noves voreres i la senyalitzaci. Tamb est prevista la millora del sistema denllumenat existent amb la renovaci de faroles ja existent i la installaci de lluminries noves.


Font