El Palau de Congressos de Lleida fa dos anys que està en obres, que pugen 40 milions d'euros
Moment de la visita a les obres de la Llotja de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros i l'arquitecta de l'edifici, Francine Houben.
ÒSCAR MIRÓN| Lleida

El Palau de Congressos de la capital del Segrià, que fa dos anys que està en obres, entrarà en funcionament d'aquí a un any. Ara ja s'hi pot observar la silueta característica d'aquesta instal·lació. La gestió de l'espai, que acollirà convencions i grans esdeveniments, serà mixta amb participació privada i del consistori.

Pel que fa a les dues torres de pisos que s'havien de construir, l'empresa segueix fent ús de la moratòria d'un any que l'Ajuntament li va otorgar per portar a terme la seva contrucció. Després que acabi aquest termini, l'empresa haurà de començar les obres o en el seu defecte, el consistori podria retirar-li la concessió de la construcció d'aquests edificis.

Pel que fa a l'estat actual de les obres, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, assegura que s'entan complint els terminis. L'arquitecta de l'obra, Francine Houben, s'ha mostrat especialment satisfeta de l'espai exterior del recinte, que permetrà acollir grans actes. La gestió de la instal·lació contempla tan la participació de l'ajuntament pel que fa a la programació cultural com la presència del capital privat en l'organització dels congressos.


Font