Amb tres rotondes a la N-II

La junta de govern local va aprovar ahir l'adjudicació de la nova passarel·la de República del Paraguai i de les tres rotondes de l'antiga N-II per 4.825.695 euros.m. martínez | lleida


Les dos obres van ser adjudicades a l'UTE Acsa-Arnó-Romero Polo amb un període d'execució de 18 mesos. La nova passarel·la per a vianants unirà Alcalde Areny, davant del carrer República del Paraguai, amb el campus de Cappont. El projecte preveu una passarel·la de formigó de 163 metres de llarg i 5 metres d'ample, i una superfície de 1.170 metres quadrats. Del cos central del viaducte en sortirà un braç complementari metàl·lic de 2,70 metres d'ample i amb paviment fibroplàstic translúcid que connectarà amb la canalització a l'altura de Jaume II. Un tram de la passarel·la serà de vidre transparent, de manera que es podrà veure el riu.

El mateix projecte preveu la construcció de tres rotondes a l'antiga N-II en punts de molt trànsit, amb l'objectiu de convertir-la en una via urbana. Les rotondes s'ubicaran a l'encreuament de l'antiga N-II amb la via d'accés a la Bordeta, al carrer Cós Gayón i a l'accés al camí de Rufea des de la N-II, que servirà d'accés a l'Horta (aquesta última rotonda ha estat molt demanada pels veïns). La junta de govern també va adjudicar dos paquets d'actuacions de millora (millora de paviment, senyalització i enllumenat, entre d'altres) en els trams urbans de la N-II, L-11, N-230 i N-240 amb un pressupost total de gairebé 1,6 milions d'euros a MJ Grúas i Àrids Romà.

Així mateix, la junta de govern va aprovar el projecte executiu del nou quarter de la Guàrdia Urbana.Font