Per poder executar l'excavació per al pàrquing de tres plantes i la urbanització de la plaça

Fleming i Bisbe Ruano estaran tallats entre 14 i 20 mesos a partir del 15 de gener per l'excavació del pàrquing sota Ricard Viñes i la reforma de la plaça.
Els grups municipals i l'alcalde van visitar les restes arqueològiques de la plaça de Ricard Viñes.
LLEONARD DELSHAMSS. ESPÍN | Lleida


A partir del dia 15 d'aquest mes i durant un període d'entre catorze i vint mesos, els trams dels carrers de Fleming i Bisbe Ruano més pròxims a Ricard Viñes estaran tallats al trànsit a causa de les obres d'excavació del pàrquing subterrani de tres plantes sota la plaça i la seua reurbanització posterior, segons fonts municipals.
L'alcalde, Àngel Ros, va dir que el termini d'execució del buidatge del terreny, l'embigat de l'aparcament i el cobriment de la plaça és de catorze mesos, als quals se n'han d'afegir uns sis més per a la reforma de la plaça. Bisbe Ruano estarà tallat fins a Torres de Sanui i Fleming, fins a Magí Morera, però es permetrà l'entrada als pàrquings particulars i s'habilitarà una zona de càrrega i descàrrega per als comerciants. Els autobusos de les línies L-4 Mariola i L-8 Balàfia-Gualda seran desviats pel carrer de Vallcalent (s'eliminaran algunes places d'aparcament perquè puguin girar), tret de la L-9 Hospitals, que ja no entrarà a Bisbe Ruano i circularà provisionalment com la L-2 per Ronda.
D'altra banda, els vehicles que vinguin de Rovira Roure tindran l'opció de desviar-se cap a Magí Morera i els que vagin per Bisbe Ruano hauran de girar cap a Vallcalent o Torres de Sanui. La Paeria enviarà cartes als veïns i comerciants de la zona explicant detalladament aquests canvis, que formen part del pla de mobilitat durant l'obra. Així mateix, també col·locaran al voltant de Ricard Viñes plafons informatius (ahir van començar a instal·lar-los) amb les rutes alternatives.
Ros va afirmar que consensuaran amb els grups polítics, comerciants i veïns el pla que establirà la nova ordenació del trànsit quan la plaça estigui remodelada, com els canvis de sentit de carrers o la reordenació del transport públic. L'alcalde va dir que el projecte de les obres està definit, però que estan oberts a aportacions sobre mobilitat.Font Diari Segre