Data de publicació: 13/1/2009
El centre educatiu, que oferirà 66 noves places per a infants d’un a tres anys, entrarà en funcionament el proper curs 2009-2010

EDUCACIÓ I ATENCIÓ A LA INFÀNCIA


El paer en cap, acompanyat del regidor d'Educació, Jesús Castillo ha visitat l'inici d'obres del nou centre educatiu per a infants, que durà el nom de Lo Marraco, a proposta de la comunitat educativa.


©Hermínia Sirvent


Ros destaca que el proper curs Lleida comptarà amb 140 noves places d'escola bressol.(ARXIU DE VEU) (1,1 MB)


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit aquest dimarts a l’inici de les obres de la nova escola bressol La Mercè, situada al barri de la Mariola. La nova escola bressol La Mercè, que es preveu que entri en funcionament el proper curs 2009-2010, tindrà una superfície de 657 m2. El nou centre educatiu permetrà substituir les instal•lacions actuals, que han quedat obsoletes i s’han de traslladar a causa de l’ampliació de l’escola Santa Maria de Gardeny i l’IES Ronda que està duent a terme la Generalitat.

Aquest nou centre escolar oferirà 66 places per a infants d’un a tres anys i tindrà, també, servei de menjador. Amb les noves instal•lacions, que es construiran a la mateixa parcel•la municipal però amb un nou accés pel carrer de la Mercè, s’amplia en 33 places la capacitat actual del centre i s’incorporen nous serveis. L’escola comptarà amb dues aules a infants d’1 a 2 anys, que tindran una capacitat màxima de 13 infants cadascuna i dues aules més a infants de 2 a 3 anys amb una capacitat màxima de 20 infants, respectivament. El paer en cap ha destacat que el proper curs hi haurà 140 places noves d'escola bressol municipal Lleida, ja que a les que s'ofertaran a l'Escola de la Mercè (66) s'hi sumaran les noves places de l'ampliació de l'EB Balàfia i l'escola de Raimat, les obres de la qual es posaran en marxa en les properes setmanes. (adjuntem ARXIU DE VEU).

L’execució de les obres del centre educatiu van ser adjudicades a l’empresa Acsa per un import de 849.365 €.

El passat mes de novembre també van començar les obres de la nova escola bressol de Balàfia, que oferirà 74 noves places per a infants d’entre 0 i 3 anys i també es preveu que entri en funcionament el proper curs 2009-2010.

La nova escola bressol de Balàfia, que s’ubicarà al solar contigu a l’actual llar, entre el carrer Penedès i el carrer Enric Pubill, tindrà una superfície de 637,57 m2. En total hi haurà cinc línies: un mòdul per a 8 infants de 0 a 1 any, dos mòduls per a 13 infants d’un a dos anys, i dos mòduls per a 20 infants de dos a tres anys. A més, també comptarà amb cuina d’uns 12 m2, un pati de 317,50 m2 i una sala polivalent o d’usos múltiples de 30 m2.

Font La Paeria