Deu hores al dia, de dilluns a diumenge, per ultimar-ne la pista, la terminal i la torre

Un centenar d'operaris treballen deu hores al dia i set dies a la setmana per tindre a punt l'aeroport d'Alguaire durant aquest trimestre, segons el termini oficial de la Generalitat. Restaurants, hotels, pensions i fins i tot pisos de lloguer a Alguaire i municipis del voltant han notat com pujava l'activitat en els últims set mesos. A més, l'ajuntament ha rebut més d'un centenar de currículums per treballar a l'aeroport.
Desenes d'operaris dinant aquest dilluns al parador d'Alguaire. A la tardor, el volum de treballadors fixos i de passada va arribar a superar els 300.
ÒSCAR MIRÓNH.C. | Lleida

demanda de feina

Alguaire rep més de 100 currículums per treballar a l'aeroport i ajuntaments pròxims, desenes


Treballen des de les 08.30 del matí fins a les set de la tarda, de dilluns a diumenge, per finalitzar la construcció de l'aeroport dins de l'últim termini oficial de la Generalitat, el primer trimestre d'aquest any. Oficialment només queden 85 operaris a les obres de l'aeroport d'Alguaire, als quals s'hi ha de sumar treballs esporàdics i subministraments, que eleven a més de 100 la xifra de treballadors de desenes d'empreses subcontractades per l'UTE Dragados i Obrum, adjudicatària de les dos fases de l'aeroport i de la torre de control.

També durant les vacances de Nadal hi ha hagut moviment a la finca de l'aeroport, però no ha sigut aquesta l'època de més activitat. Entre el setembre i el desembre hi va haver setmanes que es van superar els 300 treballadors i hi va haver també torns doblats i de nit. L'objectiu és que les proves puguin començar en les pròximes setmanes i que l'aeroport sigui operatiu en el segon semestre de l'any. El parador La Rosa d'Alguaire no ha parat de servir desenes de menús en els últims set mesos. Carlos Terrado, un dels seus responsables, explicava ahir que el ritme sembla haver baixat després de Nadal. Ahir van superar el centenar.

L'obra principal ha finalitzat: la pista està construïda i la terminal, també, de manera que a l'exterior hi ha uns "deu camions i màquines i uns quinze peons a la pista. Ara falten els treballs de terra vegetal", va explicar Eladi Huguet, que treballa per a una subcontracta d'Aitona. Bona part de les firmes o autònoms contractats per l'UTE són de Lleida, però la resta també s'allotgen aquí: en pisos a Alguaire, Rosselló i Lleida ciutat. L'alcalde d'Alguaire, Antoni Perea, va explicar que durant mesos l'activitat al municipi ha pujat com a conseqüència de les obres, cosa que s'ha notat en el sector de la construcció (tant d'obra com de subministrament) i en la restauració.

Així mateix, l'ajuntament ha rebut més de 100 currículums de persones interessades a treballar a l'aeroport quan iniciï l'activitat. Segons assenyala Perea, aquesta és la xifra aproximada després de l'últim recompte, fa una setmana i mitja, però es preveu que encara s'incrementi més.

En localitats com Almacelles o Rosselló, els ajuntaments també han rebut moltes mostres d'interès de veïns per la borsa de treball que la Generalitat va anunciar per a principis d'any. Perea va dir, en aquest sentit, que quan s'obri entregaran "els currículums al responsable". Tot i així, el Govern desconeix encara quina serà la plantilla de l'aeroport, malgrat que es preveu que a mitjà termini serveixi per crear 110 llocs de treballs directes i entre 700 i 800 d'indirectes, segons el pla de negoci.Font Diari Segre