El parc dissenyat per Tagliabue trigar ms de quatre anys a construir-se

La cntrica plaa de Ricard Vies de Lleida, un dels principals nusos viaris de la ciutat, ha comenat el seu canvi d'imatge. Encara que passaran algunes setmanes abans que es puguin veure les excavadores perforant el terreny per construir el prquing de 466 places previst, ahir les primeres mquines van iniciar els treballs previs per a la remodelaci de la plaa, projectada per la prestigiosa arquitecta italiana Benedetta Tagliabue.
Les obres que van comenar ahir consisteixen en el desviament dels serveis, com ara la xarxa elctrica, el gas o l'aigua, entre d'altres, per garantir als vens i als establiments de la zona el subministrament mentre durin els treballs de ms envergadura. S'ha de tenir en compte que, per sota d'aquesta plaa, en la qual convergeixen cinc carrers de la ciutat, hi passa la canonada principal de subministrament d'aigua de Lleida.
Aquesta primera actuaci obliga a tallar dos dels quatre carrils de circulaci a l'avinguda de Rovira Roure, cosa que comporta, al seu torn, el desplaament de la parada d'autobs situada davant de la seu de Salut. Tamb es prohibir l'accs a dos carrils dels quatre que hi ha al carrer de Balmes, en el tram ms proper a les obres.

EMBUSSOS
Els comerciants de la zona consideren que amb la nova plaa guanyaran en imatge, per fins llavors temen que l'afectaci en el trnsit i els possibles embussos els perjudiquin. Josep Bellera, president de l'associaci de comerciants de la Zona Alta, confia que la circulaci s'anir regularitzant abans que les excavadores comencin a actuar en el prquing i que les obres no espantin la clientela.
L'ajuntament ha planificat els treballs de manera que no afectin la campanya nadalenca, tal com van demanar els comerciants. Per tant, l'adequaci inicial de la zona s'allargar fins a finals d'any per donar pas, una vegada passada la festivitat de Reis, a l'excavaci del garatge pblic. La Paeria ha informat a travs d'una carta dirigida als vens afectats de tot el moviment que suposar la remodelaci de la plaa.
La construcci del prquing, de tres plantes, durar 18 mesos, i la posterior remodelaci de la plaa, que guanyar 4.000 metres quadrats de superfcie amb zones enjardinades i uns laberints, necessitar mig any ms.



Mes informaci PULSA AQUI