La Paeria aprova un nou collector a Gardeny i leliminaci dabocaments al Noguerola per 6 milions deuros


La Junta de Govern Local tamb ha aprovat la renovaci de les xarxes daiges de la plaa Cervantes i Rovira Roure

URBANISME, MEDI AMBIENT, MOBILITAT I SEGURETATPlnol EB Balfia: emplaament. (503,8 KB)
Plnol de planta de l'EB de Balfia (291,7 KB)
Faana de l'EB de Balfia (138,9 KB)
Faana 2 de l'EB de Balfia (144,5 KB)


La Junta de Govern de lAjuntament de Lleida ha aprovat els projectes i la licitaci de diverses obres de millora de la xarxa general de clavegueram de la ciutat, destinats a eliminar abocaments daiges residuals que ara van a parar al riu Segre, i que sumen una inversi total de 5.907.340 i que estaran finanats en un 80% pels fons de cohesi de la UE. En concret, es tracta del projecte per eliminar tots els vessaments incontrolats que encara van a parar al riu Noguerola, i per tant al riu Segre, i que es concentren als barris de Ciutat Jard, Balfia i lentorn de Rambla Ferran/Prncep de Viana, amb la construcci dinterceptors i nous col.lectors que recolliran les aiges residuals i les conduiran a la depuradora. En total, aquest projecte contempla la construcci de gaireb 1.500 nous metres de collector des de lOnze de Setembre i fins a la Rambla Ferran, aix com tot un seguit dactuacions per localitzar i interceptar els abocaments incontrolats que es produixen directament al Noguerola en el seu recorregut ms urb, s a dir, entre lavinguda Marimunt/Onze de Setembre i fins a connectar al riu Segre, a lalada de lavinguda del Segre, en un tram de ms de 2 quilmetres de longitud.

En els darrers anys, la Paeria ha dut a terme diverses actuacions per intentar reconduir abocaments del Noguerola, tot canalitzant i entubant el riu a lentrada de la Ciutat, a lHorta, com a diverses urbanitzacions de Ciutat Jard, o connectar totes les escomeses que no estaven conectades a xarxa en el tram entre la Rambla Ferran i lavinguda del Segre, aprofitant les obres de remodelaci de la plaa Noguerola.

Ara, no obstant, aquest projecte t una major envergadura i pretn acabar amb totes les escomeses que encara no estan connectades a la xarxa i reconduir-les a la depuradora, deixant el Noguerola estrictament com un riu per evacuar aiges pluvials i sobrants de reg, de tal manera que millorar notablement la qualitat de laigua del riu Segre.

La Junta de Govern Local tamb ha aprovat el projecte i linici de licitaci de la millora del sistema de clavegueram a la zona de lavinguda del Segre, Instituts i Gardeny.

El projecte t lobjectiu de solucionar els problemes existents a la xarxa de clavegueram de lavinguda del Segre, aix com projectar lampliaci de la xarxa de la zona dels Instituts i Gardeny, en previsi del desenvolupament urbanstic previst a la zona. El projecte suposa construir dos nous collectors, el de lavinguda del Segre tindr una longitud de 320 metres i el de Gardeny de 600 metres. Aix, permetr recollir totes les aiges residuals i pluvials de la zona dels Instituts i del futur creixement del Parc Tecnolgic i Agroalimentari de Gardeny.

La Paeria tamb ha aprovat el projecte de renovaci de laigua potable i clavegueram a la plaa Cervantes, per un import de 505.527,20 , aix com el projecte de renovaci de la xarxa dagiua de lavinguda Alcalde Rovira Roure, per un import de 790.919,54 .

Projecte executiu de la nova escola bressol de Balfia

La Paeria tamb ha aprovat el projecte dexecuci de lEscola Bressol de Balfia. El centre va ser adjudicat el passat mes de juliol a lempresa Cacsa per un import de 899.337 .

La nova escola bressol de Balfia, que subicar al solar contigu a lactual llar, entre el carrer Peneds i el carrer Enric Pubill, tindr una superfcie de 637,57 m2, permetr oferir 74 noves places dentre 0 i 3 anys. En total hi haur cinc lnies: un mdul per a 8 infants de 0 a 1 any, amb cambra dhigiene (30 m2), dos mduls per a 13 infants dun a dos anys, amb cambra dhigiene (30 m2) i dos mduls per a 20 infants de dos a tres anys amb cambra de servei (40 m2). A ms, lescola bressol tamb comptar amb cuina duns 12 m2, un pati de 317,50 m2, una sala polivalent o dusos mltiples de 30 m2, a ms dun despatx i una cambra higinica de personal.

Laccs principal de lescola bressol sha projectat al costat del vial de vianants que comunica els carrers de Sabadell i Enric Pubill. Ledifici es composa frontalment al carrer Enric Pubill donada la seva bona orientaci. Tamb tots dos edificis comparteixen un mateix porxo daccs que servir per a la guarda dels cotxets dels infants.

La composici de lescola bressol s de planta compacta. Aquesta est organitzada mitjanant un passads que des del punt daccs inicial (situat en el tallavent i vestbul dentrada) fins a lextrem oposat (on hi els serveis) s laccs a les funcions principals, les sales de grups dinfants, a la sala polivalent - menjador en connexi amb la cuina i el magatzem que amb dos tenen un accs independent pel pat, des de el carrer Enric Pubill.

Els quatre espais pedaggics es composen perpendicularment a la nau anterior obtenint illuminaci i accs directe al pati de forma igualitria per a tots. La situaci del mdul higinic en el punt daccs de cada espai, amb illuminaci i ventilaci mitjanant una lluerna, permet lentrada de llum natural en el punt ms interior de lespai i una ventilaci creuada des de la faana al pati.

FONT