Tindrà una passarel·la interior elevada per unir els dos cossos de l'edificiImatge virtual de la façana del futur edifici cap al carrer Pere de Cabrera.

E.H. | Lleida

El nou aulari està ubicat al costat de l'edifici d'investigació en energies CREA i la sèquia de Torres en una parcel·la de 2.158 metres quadrats i tancarà el campus de Cappont per aquest costat. Ara s'està redactant el projecte executiu de l'edifici i la previsió és començar-ne les obres el segon trimestre del 2009, perquè l'obra estigui enllestida a finals del 2010. L'edifici consta d'aules per a docència, seminaris, despatxos i un magatzem i arxiu comuns a tot el campus.


El projecte preveu dos cossos separats, un de rectangular i allargat (de 52 metres per 12) i un de gairebé quadrat (de 22 per 17), units per un porxo envidriat de gran alçada i una passarel·la interior elevada que permetrà el pas entre els dos edificis. L'arquitecte encarregat de l'obra, Santiago Vives, va destacar que han tingut en compte la continuïtat respecte a l'edifici CREA "de presència contundent", ja que tots dos conformen una mateixa façana cap al carrer Pere de Cabrera, així com la seua simetria respecte a la nova facultat de Ciències de l'Educació.


La construcció d'aquest edifici polivalent permetrà descongestionar la resta de facultats, que ara registren problemes d'espai. Costa 3.122.975 eu- ros i el seu finançament per part de la Generalitat està assegurat. De fet, en els pressupostos per al 2009 hi ha prevista una partida de dos milions d'euros per a la construcció del nou immoble.FONT