Aquest dilluns s’ha iniciat la retirada del paviment de la plaa per poder iniciar la campanya d’excavacions arqueolgiques, que no interferir ni les obres actuals ni el calendari del prquing subterrani


URBANISME, MEDI AMBIENT, MOBILITAT I SEGURETAT

L’Ajuntament de Lleida, a travs de la UTE Ricard Vies, encara la recta final de la reposici de serveis de subministrament de la plaa Ricard Vies que es preveu que estigui enllestida d’aqu a un mes aproximadament. El desviament dels serveis, que es troba al 50% d’execuci i que consta de les xarxes d’electricitat, gas, telefonia, aigua i telecomunicacions, t l’objectiu de garantir el subministrament dels serveis als vens de la zona durant l’execuci de les obres d’excavaci de l’aparcament subterrani, que est previst que s’inici desprs de Reis.

Cal destacar que fins al moment ja s’han renovat 135 metres lineals de canonada d’aigua, 135 metres lineals de la canonada de gas, 115 metres lineals de col•lector de clavegueram, 165 metres lineals de la xarxa elctrica de baixa tensi i 75 metres lineals de la lnia de telecomunicacions. Aix mateix, ja s’ha finalitzat el trasllat de serveis entre els carrers Balmes i Bisbe Ruano, entre els carrers Bisbe Ruano i Doctor Fleming (on noms quedar pendent una la instal•laci en una cantonada d’una nova estaci transformadora de Fecsa-Endesa) i ja s’est treballant al carrer Balmes i dem s’actuar a la zona de la plaa entre els carrers Doctor Fleming i Rovira Roure.

Inici dels treballs per deixar neta la plaa i poder iniciar la campanya arqueolgica

Aquest dilluns els tcnics han comenat les obres de retirada del paviment de la plaa Ricard Vies, en el tram comprs entre els edificics fins al monument de marbre del pianista. Els treballs consistiran en obrir aquest tram amb l’ajuda d’una mquina, mentre dos operaris van enretirant la runa per deixar la zona neta. A partir d’aqu, es preveu que dem dimarts es pugui comenar amb l’excavaci del subsl per veure si apareixen ms restes arqueolgiques, similars a les que ja es van trobar la setmana passada corresponents al monestir de Sant Francesc del segle XIII. Es preveu que els treballs arqueolgics es desenvolupin durant el mes de novembre i desembre.

Aquesta troballa i la campanya arqueolgica programada no afecta ni interfereix el ritme de treballs per a la reposici dels serveis del centre de la plaa, que finalitzaran a mitjans de desembre, ni tampoc el calendari previst per la perforaci del prquing i de la reurbanitzaci de la plaa.

Veure video
FONT