El conseller Joaquim Llena diu que és "fals" que els comptes contemplin un augment injustificat del personal, com ha denunciat UP


El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i el secretari general del DAR, Xavier Castellà, han presentat aquest divendres els pressupostos per al 2009.
| Lleida

Els pressupostos del Departament d'Agricultura per l'any 2009 pugen fins els 624 milions d'euros, el que suposa un augment del 4,76% respecte a l'actual exercici, tot i que es basen en la contenció i en el rigor pressupostari davant l'actual situació econòmica. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, durant la inauguració a la cooperativa d'Arbeca de l'Agrobotiga i el punt d'informació turístic de la localitat. El canal Segarra-Garrigues és la infraestructura que s'emporta la partida més gran, 44,7 milions d'euros.

Joaquim Llena ha explicat que els pressupostos s'estructuren entorn a diferents prioritats, entre elles fer front a la crisi econòmica amb rigor i austeritat, donar prioritat i consolidar les polítiques socials i abordar les transformacions per millorar la productivitat i la competitivitat. D'altra banda, Llena, ha dit que és fals que en els pressupostos de 2009 hi hagi previst un augment no justificat de personal, com denunciava la Unió de Pagesos.

Tot i la disminució d'ingressos corrents de la Generalitat, Llena ha remarcat l'augment de pressupost d'Agricultura i l'aposta per les infraestructures i les obres en regadius que 'permetran mantenir el ritme d'inversions'.


Font