Llum verda a la construcci de ms 1.500 habitatges a la zona dexpansi de Balfia-Onze de Setembre, dels quals el 70% seran de protecci oficial


Data de publicaci: 17/12/2008
La Comissi dUrbanisme dna llum verda a la modificaci del pla general de la zona que hi ha al costat de la rotonda daccs a Llvia,on es construiran 112 habitatges


URBANISME I HABITATGE

La Comissi Informativa dUrbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Seguretat de lAjuntament de Lleida ha donat llum verda a la modificaci puntual del Pla General del sector SUR 14, un dels nous sectors residencials de la ciutat, que est situat entre el barri de Balfia, lavinguda dOnze de Setembre i la nova avinguda de Pinyana, que travessa i dna accs a la nova zona residencial. Concretament, limita amb lavinguda Onze de Setembre, a lest el barri de Balfia i a loest amb el cam de Montcada, lHospital Universitari Arnau de Vilanova i el carrer Arquitecte Gom. La modificaci urbanstica permet augmentar fins a un 70 per cent el nombre dhabitatges protegits, ja que sincrementar la densitat de 20 habitatges per hectrea a 40 habitatges per hectrea.

Aquest sector ocupa una superfcie total de 381.090,05 metres quadrats. En aquesta zona es construiran 1.524 habitatges, dels quals 1.067 (70%) seran de protecci oficial i la resta de renda lliure. Del total de la superfcie, es destina un 26% a zones verdes, un 12% a equipaments i un 20% a usos viaris.

La Comissi tamb ha aprovat lordenaci del polgon dactuaci urbanstica UA 75 al costat de la rotonda daccs a Llvia, amb un nou vial que donar continutat al carrer Orenetes i que ampliar notablement la zona verda davant de la rotonda, que garantir una distncia considerable respecte de ledificaci existent. Aquesta ordenaci, que t una superfcie de 6.983 metres quadrats, permetr la construcci de 117 habitatges, dels quals 12 seran de protecci oficial.

Daltra banda, la Comissi tamb ha aprovat el Pla de Millora Urbana de la UA 16, que permetrar ordenar el polgon dactuaci urbanstica, amb una superfcie de 7.868 metres quadrats, situat al carrer Torres de Segre, al barri del Sec de Sant Pere. La modificaci urbanstica permet la construcci de 39 habitatges, dels quals 12 seran de protecci oficial.


Font