Preveu investigar amb Solsona, Vielha, Tremp i les Borges


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, al costat del conseller Huguet, aquest dimarts a Barcelona.
XPCATS.E. | Lleida

Edificis

El 2009 es construirà el Centre de Producció Audiovisual, l'edifici Innova, el viver, el Mqcentre i el Fruitcentre


El consell d'administració del parc de Gardeny va aprovar aquets dimarts un pressupost d'11,5 milions per a obres i de més d'un milió per a gestió interna.
Aquesta última partida augmenta un 62% respecte a la d'aquest any. El rector de la UdL i president del parc, Joan Viñas, va assenyalar que "entrem en una etapa de maduresa" del parc i va recordar els projectes per crear-ne diverses subseus. Concretament, a Solsona al centre tecnològic forestal de Catalunya, a Tremp per a investigacions geològiques, a les Borges per a estudis sobre l'oli i a Vielha per investigar sobre energies renovables, tractament de residus i introducció de la vinya a Aran. A més, va afegir que es presentaran a un projecte Interreg juntament amb Montpelier i Torí.

El vicepresident del parc, l'alcade Àngel Ros, va assenyalar que a principis del 2009 finalitzarà la rehabilitació dels edificis H, que l'arboretum estarà a punt a l'abril i que l'any que ve estaran en construcció gairebé 25.000 metres quadrats de nous edificis i rehabilitacions (Innova, el viver d'empreses, el Centre de Difusió del Coneixement, el Centre de Producció Audiovisual, el Maqcentre i els laboratoris del Fruitcentre), a més de la urbanització i l'accés per la Mariola.

D'altra banda, el conseller d'Innovació, Josep Huguet, i el president de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, Josep Miquel Piqué, van firmar ahir l'adhesió dels parcs catalans al pacte nacional per la investigació i la innovació. Ros va dir que l'acord comporta que la Generalitat torni al Govern els crèdits que va concedir als parcs. La conselleria ja ha retornat 22 milions rebuts el 2005-2006 per a Gardeny.Font Diari Segre