Concurs per convertir l'estació de busos en centre cultural i comercial


La Paeria obrirà un termini per presentar idees per al seu disseny

La Paeria té previst convocar un concurs d'idees per convertir l'actual estació d'autobusos en un centre de lleure cultural i comercial.

L'actual estació d'autobusos, al carrer Saracíbar.
SEGRES.E. | Lleida


L'actual estació d'autobusos del carrer Saracíbar donarà pas a un centre de lleure cultural i comercial, quan l'estació sigui traslladada a Lluís Roca amb avinguda del Segre, sota el pont de prolongació de Príncep de Viana. Per concretar les característiques del projecte, la Paeria té previst encarregar un concurs d'idees, segons va anunciar l'alcalde, Àngel Ros. "Hem d'encarregar un avantprojecte o concurs d'idees sobre l'actual estació d'autobusos que, com a grans eixos, hauria de combinar un atractiu comercial i cultural", va indicar. Ros va assenyalar que treballen amb la previsió de convocar el concurs "en el termini d'un o dos anys, per tindre clar què cal fer a l'actual estació d'autobusos perquè en uns tres anys estarà traslladada".
Els participants al concurs proposaran les característiques del complex de lleure cultural i comercial, encara que Ros va apuntar que podria contindre sales d'exposicions combinades amb botigues. En tot cas, va voler deixar clar que ha de ser un equipament "capaç de ser un pol d'atracció cultural col·locat a l'Eix, que serveixi per reforçar l'atractiu comercial d'aquesta zona, igual que a l'altre extrem ho farà el futur centre comercial situat a l'entorn de l'estació".

En aquest sentit, va recordar que la Generalitat traurà a concurs aquest centre comercial aquest trimestre i, paral·lelament, la Paeria unificarà la propietat. L'any passat no es va poder adjudicar precisament per problemes amb la titularitat dels terrenys.

D'altra banda, ja ha començat l'excavació a la zona on s'ubicarà la futura estació d'autobusos, que quedarà a una cota inferior a la del pont de Príncep de Viana i a la qual s'accedirà des de l'avinguda del Segre. Tindrà vint andanes per a vehicles, quatre menys que l'actual.

Font Diari Segre