La Paeria en té pactada la compra, però falten tràmits legals
Imatge recent del solar al lloc de l'explosió de Ramiro Ledesma.
SEGREE.H. | Lleida


Tràmits legals i burocràtics segueixen retardant la construcció d'una plaça homenatge a les víctimes de l'explosió de gas de la Mariola, que va causar la mort de tres persones i que va provocar l'enderroc d'un bloc sencer de Ramiro Ledesma fa gairebé 4 anys.

Fonts municipals van confirmar que hi ha un acord amb tots els propietaris dels pisos (onze eren dels veïns i cinc d'Adigsa) per comprar-los la seua part del solar per una quantitat pactada.

No obstant, en dos dels casos hi ha qüestions d'herències de la propietat de les porcions de solar que encara no s'han resolt. Encara podrien tardar alguns mesos a solucionar-se, malgrat que la Paeria té pressa per resoldre d'una vegada aquesta qüestió.

De fet, l'obra a executar en aquest solar no ha de ser complicada, ja que els mateixos veïns de la zona han manifestat a l'ajuntament que volen una plaça molt senzilla sense bancs ni racons en què s'acumuli gent.

La Paeria preveu arreglar l'espai, que tampoc té grans dimensions, plantar-hi alguns arbres i instal·lar-hi una placa en record de les víctimes i fer-ho tan aviat com sigui possible.

No obstant, amb tota probabilitat el pròxim 2 de febrer, quan es compleixen quatre anys d'aquest sinistre que va commocionar tota la ciutat, al lloc de l'explosió hi continuarà havent un solar sense urbanitzar i ple de brossa.

S'ha de recordar que els afectats per l'explosió també van tardar una mica més d'un any per cobrar les indemnitzacions pel sinistre, que van ser d'uns 30.000 euros per pis.Font Diari Segre