N'hi haurà onze de nous, comptant l'aeroport de Lleida-Alguaire, que s'obrirà al trànsit al segon semestre d'aquest any, el d'Andorra-Pirineus i l'aeròdrom d'Alfés[LIST][*]

Imatge de la torre de control del futur aeroport.


| Lleida

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts en Consell de Govern el projecte de llei d'aeroports i el pla d'aeroports, aeròdroms i heliports i també ha donat el vist-i-plau a la creació de l'ens públic Aeroports de Catalunya per tal de començar a dotar-se de les eines de gestió que necessitarà per fer funcionar la xarxa aeroportuària de Catalunya.
La primera instal.lació que estarà sota la tutela del govern autonòmic al cent per cent serà l'aeroport de Lleida-Alguaire, que s'obrirà durant el segon semestre d'enguany.
El pla aprovat aquets dimarts preveu la construcció d'onze noves instal·lacions. A banda de l'aeroport d'Alguaire també preveu l'aeroport de La Seu -Andorra-Pirineus- i no s'oblida d'incloure l'aeròdrom d'Alfés, deixant de banda definitivament la idea de tancar-lo per preservar la timoneda que l'envolta.
A més, aquest pla també preveu altres aeròdroms a Cervera, Lladurs, Tremp, entre altres poblacions catalanes, sense tancar del tot la possibilitat de fer-ne més a Tàrrega i Mollerussa.
El pla suposa una inversió de 1.586 milions d'euros dels quals 96 corresponent a l'aeroport de Lleida-Alguaire i uns altres 113, a l'aeroport de La Seu.

Font Diari Segre