L'ens que gestiona la infraestructura considera que la crisi de les companyies aèries pot provocar que aquestes tardin més temps a començar a operar a la terra ferma  • Arxiu de so, Segre RadioEl director d'Aeroports de Catalunya ha parlat sobre la instal·lació lleidatana a la fira Expoempresa.
    SEGRE RÀDIO


La fira Expoempresa exhibeix una maqueta de l'aeroport lleidatà.
LLEONARD DELSHAMS| Lleida

La crisi també afectarà a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Així ho han reconegut aquest divendres des d'Aeroports de Catalunya, l'ens que gestiona la infraestructura, i que considera que les dades econòmiques que han obtingut les companyies aèries al 2008 pot provocar que aquestes empreses tardin més temps a començar a operar a l'aeroport lleidatà. Tot i això, les obres de la terminal van a bon ritme i la Generalitat manté que serà operativa al segon semestre d'aquest any.
Aeroports de Catalunya ha promocionat, aquest divendres al matí, l'aeroport lleidatà davant una vintena d'empresaris. Tot i l'esforç que es fa per donar-lo a conèixer en nombroses fires, el director comercial d'Aeroports de Catalunya, Jordi Solé, es mostra convençut que la crisi d'algunes companyies aèries pot retardar l'inici de la seva operativitat a Lleida.

Solé també ha explicat que la Generalitat veu ens els vols xàrter i els corporatius el gruix d'operacions de l'aeroport de Lleida.
Però no tot són cants de sirena per a la futura terminal lleidatana, i és que a banda del possible retard en l'inici de l'operativa a l'aeroport d'Alguaire per la crisi de les companyies aèries, altres veus qüestionen també la rendibilitat futura de la instal·lació. Una d'elles és la de José Ramon Obeso, president de la Societat Ibèrica de Transport per tren i carretera, Combiberia.Font Diari Segre