La Paeria construir un parc de 48.000 metres quadrats grcies al mili que ha estalviat en el cobriment de les vies

Dimarts 18, Novembre de 2008 20:18
L'alcalde de Lleida, ngel Ros, ha anunciat aquest dimarts que, grcies a l'estalvi d'un mili d'euros que s'ha aconseguit en la primera fase d'urbanitzaci del cobriment de les vies, l'Ajuntament reurbanitzar el tram comprs entre el pont de Corts Catalanes i la plaa Europa.
D'aquesta manera, Lleida comptar el desembre de 2009 amb "el parc ms gran de la ciutat". Aquest passeig tindr 48.000 metres quadrats i transcorrer des de l'Estaci de tren fins a la plaa Europa. El president de l'Associaci de Vens del barri Balfia, Manolo Lpez, s'ha mostrat molt satisfet de veure "el final d'unes obres reivindicades pels vens des de fa ms de tres dcades". Aquesta obra est inclosa en el Pla de l'Estaci.
La primera fase de les obres d'urbanitzaci del cobriment de les vies del tren, compresa entre els carrers Corts Catalanes i Comptes d'Urgell servir per convertir 16.000 metres quadrats de formig en passeig i parc. Aquests treballs costaran finalment 8,5 milions d'euros i no els 9,5 pressupostats inicialment i estaran enllestits el gener del 2009.
Amb aquests estalvi, Ros ja ha anunciat que es tirar endavant la petici histrica de reurbanitzar l'espai obert de les vies comprs entre el pont de Corts Catalanes fins i la plaa Europa. Aquest espai, urbanitzat fa vint anys, dotar a aquest gran parc de 15.000 metres quadrats ms.La segona fase del cobriment tindr 17.000 metres quadrats que transcorren des de Comptes d'Urgell fins a l'estaci de Renfe. Aquest projecte, que inclou el pont de Prat de la Riba, t un perode d'execuci de divuit mesos. En aquests moments Adif encara ha de presentar el projecte i el pressupost definitiu d'aquest tram.
Amb la finalitzaci d'aquestes tres fases, Ros ha assegurat, que Lleida comptar amb "el parc urb ms gran de la ciutat", ja que tindr 48.000 metres quadrats. Lpez ha afegit que aquest parc servir tamb per unir els barris del nord com ara Balfia, que es trobaven "separats" per la via del tren.
Aquestes obres estan incloses en el Pla de l'Estaci de Lleida que haur suposat en total una inversi de 90 milions d'euros. Ros ha volgut destacar que, malgrat la crisi, "mai en la histria de Lleida s'havien fet tantes obres de millora a la ciutat".
Ros ha fet aquestes declaracions aquest dimarts, acompanyat per la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Camps, durant la visita que han fet a les obres de reurbanitzaci i ampliaci dels carrers Hospitalers de Sant Joan i Segon Passeig de Ronda.
Aquests sn els dos primers carrers que es milloren en el marc de les obres d'urbanitzaci del cobriment de les vies. Els operaris tamb estan treballant en la preparaci dels talussos de la banda dels carrers Bobal i Alcalde Recasens de Lleida.

Font