Data de publicació: 26/11/2008
Al mes de gener estaran enllestides i durant l'any vinent començaran les obres de cinc edificis més del complex: el Fruitcentre, l'INNOVA, el centre del Viver d'Empreses Tecnològiques, el Centre de Producció Audiovisual i el Centre de Difusió del Coneixement (CEDICO).

ALCALDIA


Ros ha recorregut els tres edificis, en ple ritme d'obres. Les H's estaran connectades per uns patis interiors-hivernacles on s'hi plantaran arbres.


Les terrasses dels tres edificis comptaran amb una zona de plantació que aprofitarà l'aigua de la pluja, que quedarà sota de les rajoles, com es pot contemplar a la imatge.


©Hermínia Sirvent


"Estem veient el ple rendiment del potencial de Gardeny, l'espai per a la nova economia que hem de generar a Lleida", A.Ros. (ARXIU DE VEU1) (200,8 KB)

El Parc de Gardeny cuida especialment l'aprofitament energètic, explica el paer en cap. (ARXIU DE VEU 2) (873,9 KB)L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha comprovat aquest matí el bon ritme de les obres de rehabilitació dels edificis H’s de Gardeny (les antigues casernes d'artilleria), a punt d’enllestir-se. El mes de desembre ja es podrà començar a adequar l’interior dels diferents blocs i al mes de gener finalitzarà tota l’actuació, que ha suposat la rehabilitació d’aproximadament 20.000 m2. Les obres, que tenen un cost total de 14 milions d’euros (11,5 M€ la rehabilitació exterior i 2,5 M€ la rehabilitació interior) s’han finançat amb ajuts del MCINN.

"En aquests moments estem veient en ple rendiment aquest potencial de Gardeny que és, en definitiva, l'espai per a la nova economia que hem de generar a Lleida", ha destacat el paer en cap (ADJUNTEM ARXIU DE VEU1) L'adequació dels tres edificis en forma d'H genera 15.000 m2 d'oficines i centres de recerca. Uns espais als que s'incorporaran 20.000 m2 més a partir de l'any vinent amb la construcció de 5 nous edificis al parc: el Fruitcentre, l'INNOVA, el centre del Viver d'Empreses Tecnològiques, el Centre de Producció Audiovisual i el Centre de Difusió del Coneixement (CEDICO), ha detallat Ros.

D’altra banda, la Paeria aprova aquest mateix divendres el projecte d’urbanització de l’antic pati d’Armes d’Artilleria, el futur Campus del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, amb un pressupost de d’1,8 ME. La urbanització d’aquesta zona implica la renovació total de les xarxes de serveis (clavegueram, aigua sanitaria, aigues pluvials, reg, electricitat de baixa tensió, mitja tensió, telecomunicacions, gas, iluminació....) i una nova pavimentació. El projecte estableix una disseny de pavimentació perimetral per a ús de vianants i la pavimentació interior de la zona de aparcament per a vehicles lleugers. El disseny de tota la zona preveu textures i tonalitats diferents per marcar els punts de pas de vianants i de vehicles.
En total, a l’antic pati d’armes hi haurà 483 places d’aparcaments (amb reserva per aparcament adaptats). La superfície total d'actuació del projecte abasta 17.107metres quadrats. Entre els mesos de gener-febrer de l'any vinent començaran les obres d'aquest espai comú.

Un dels elements singulars del projecte és una zona de bambú que col•labora a l’eficiència energètica dels tres edificis, de 700 m2, ampliable a 3000. La zona d’arbrat perimetral interior del pàrking comptarà amb uns 50 arbres i a les fases posteriors, la zona bosc de l’exterior al recinte es preveuen uns 1.000 arbres, enllaçats per un vial a la plaça central. El projecte de rehabilitació de les Hs i també la urbanització d'aquest espai comú central, s'ha planificat seguint criteris de sostenibilitat: "Hem volgut cuidar especialment els temes de sostenibilitat, tant pel que fa a l'optimització energètica, com a la recuperació de l'aigua o els hivernacles que uneixen els antics cuarters d'artilleria", ha explicat l'alcalde. A les terrases, per exemple, s'utilitzarà l'aigua de pluja com a sistema de reg. (ADJUNTEM ARXIU DE VEU 2)

Nous accessos al parc

Pel que fa a la mobilitat del Parc s’estan realitzant estudis amb Sarbus per a analitzar opcions de mobilitat i transport públic. Entre les diferents alternatives hi ha la creació d’una nova línia d’autobusos o posar autobusos llançadera. L’opció definitiva s’analitzarà dins del Pla de Mobilitat del Parc que s’està treballant.

Pel que fa als accessos del Parc, l’any vinent es complementarà l'accés per Ronda per mitjà d'una mini-rotonda que permetrà arribar a Gardeny des de qualsevol punt de Ronda, tant des de zona de les carreteres de Barcelona o Saragossa, com des de la carretera d'Osca i la Val d'Aran. El següent accés, que s'iniciarià l'any vinent, serà el del camí de la Mariola, el projecte del qual s'està acabant en aquests moments, i més endavant es realitzarà un tercer accés per la N-II.

Font