Divuit empreses opten a la construcció de la ludoteca i centre maternoinfantil de la Mariola i sis, a les obres de reurbanització de set carrers del Centre Històric


Data de publicació: 19/12/2008
Totes les empreses rebaixen tant l’oferta econòmica com el termini d’execució de les obres

URBANISME, MEDI AMBIENT, MOBILITAT I SEGURETAT


Imatge virtual de la ludoteca


©Ajuntament de Lleida

Imatge virtual de la ludoteca.


©Ajuntament de Lleida
Divuit empreses opten a l’adjudicació per a la construcció de la ludoteca i centre maternoinfantil de la Mariola. Aquest equipament, que s’emmarca dins del Pla de Barris, s’ubicarà al carrer Onze de Setembre 76 i tindrà una superfície total construïda de gairebé mil metres quadrats. Les empreses són Beta Koncret, Construccions Lumbierres, MJ Gruas, Construccions Giribet, Roca Borràs Construccions, Garrofé SAU, Construccions Pallàs, Dragados, Rehabitec Lleida, Atobi Grup Immobiliari-Tiabo Equipos, Benito Arnó, Garrofé Roca, Cosehisa, Novex, Bosch Batlle Construccions, Retamal, Cacsa i Annagrama.

La ludoteca tindrà una sala que estarà destinada als jocs de 182 metres quadrats i, a més, també comptarà amb magatzem, despatx i lavabos. El centre maternoinfantil tindrà 4 aules per a nadons amb capacitat per a una quarantena de nens de 0 a 2 anys. El centre també comptarà amb una cuina, un menjador i una aula per a la formació de pares.

El pressupost de licitació de l’obra era d’1.233.806 € i el termini previst per a la realització de les obres era de 12 mesos. Totes les empreses que s’han presentat rebaixen tant l’oferta econòmica entre un 2 i un 10%, així com el termini d’execució de les obres.

D’altra banda, aquest dijous també acabava el termini per presentar ofertes a la reurbanització de set carrers del Centre Històric. Aquesta actuació també s’emmarca dins del Pla de Barris i suposa una aposta més de la Paeria per continuar donant un impuls a les obres del Centre Històric i recuperar espais per a vianants.

La renovació que es durà a terme serà als carrers Panera, Parc, Peralta, Universitat, Gramàtics i plaça dels Gramàtics, que seran vianalitzats, així com el carrer Sant Carles, que serà renovat però que mantindrà el trànsit rodat. En total, l’actuació afecta a més de 4.200 metres quadrats ja que el paviment i les voreres d’aquests carrers estan en mal estat. En aquest sentit, les obres que es duran a terme permetran la seva reforma total, així com la millora de les clavegueres i la xarxa de recollida d’aigües pluvials, la instal•lació de mobiliari urbà, enllumenat públic, enjardinament i renovació de les xarxes de serveis.

En aquest cas, són 6 les empreses que s’han presentat per optar a realitzar les obres d’aquests set carrers. El pressupost de licitació era de 686.986,86 € i un termini d’execució de les obres de 12 mesos. Les sis empreses, Benito Arnó, Retamal-Acsa-Sorigué, Urbaser, MJ Gruas, Cobra i Tule S.A. també han rebaixat el pressupost entre un 8 i un 15 per cent.

La reurbanització dels set carrers se suma a altres que ja s’han fet al Centre Històric, com el carrer Gairoles, Mossèn Amic, Clavell, Múrcia, plaça Aurembiaix d’Urgell, la Costa del Jan, Cotxera i Travessera Cotxera, a més de la senyalització per a vianants en què es destaquen els elements històrics i culturals més importants, i la millora de l’accessibilitat i l’enllumenat en 54 carrers del Centre Històric. Cal destacar també les properes actuacions que la Paeria durà a terme al barri com són la reurbanització de les places de Sant Llorenç i Sant Josep i la reurbanització i l’ampliació de la plaça Cervantes, així com la reforma que es durà a terme a la plaça del Mercat del Pla.Font